برنامههای دومین کاروان روایت حبیب که حالا در ایستگاه پایانی خود یعنی کرمان به سر میبرد بستری برای اتفاقات هنری متعدد در استانهای مختلف بود که خاطراتی جذاب برای مخاطبان خود به یادگار گذاشت.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، کاروان هنری «روایت حبیب» با هدف تبیین شاخصهای مکتب سردار شهید حاج قاسم سلیمانی از 11 آذرماه سفر به 10 استان کشور را آغاز کرد تا با حضور در مناطق کم برخوردار و محلات محروم، برنامههای متنوع فرهنگی و هنری را ویژه عموم برگزار کند.
«روایت حبیب» شامل بخشها و برنامههای متعددی است که هر کدام از جذابیتهای خاصی برای مخاطبان برخوردار هستند.
یکی از بخشهای پرطرفدار کاروان «روایت حبیب»، برنامه سفیر بود. سفیر، یک تریلی مجهز است که قابلیت تبدیل شدن به یک استیج کامل را دارد و ایستگاه به ایستگاه در منزلگاههای این کاروان مستقر شده و با اجرای برنامههای فرهنگی هنری در مناطق محروم میزبان علاقهمندان و مخاطبان نمایش، نقالی، شعر، سرود و... میشود.
این تریلی که9 سال پیش توسط یک ایرانی آماده شده، به خیلی از مناطق ایران سفر کرده و حالا دوسالی است که برای سالگرد حاج قاسم سلیمانی در 10 استان کشور توقف میکند تا فضایی برای برگزاری رویدادهای هنری و فرهنگی با موضوع شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی باشد.
سفیر «روایت حبیب» تا امروز نمونهای نداشته و از امکانات نوری و صوتی، دو تلویزیون شهری و... برخوردار است. قابلیتهای این تریلی سیار تا حدی است که در نیم ساعت آماده بهره برداری میشود تا در مدت زمان 24 ساعت فضای اجرای آثار هنری برای دو هزار مخاطب را آماده کند.
«قصههای خوب برای بچههای خوب»
دومین آیتم جذاب کاروان «روایت حبیب» بخش ویژهای مخصوص کودک و نوجوان است که با عنوان «قصههای خوب برای بچههای خوب» انتقال مفاهیم و پیامهای فرهنگی به صورت غیرمستقیم را برعهده دارد.
تولید این برنامه که شامل نمایش عروسکی، قصهگویی، نقالی و نمایش کودک با محوریت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی میشود، یک اجرای هنرمندانه و ابتکاری است که با همکاری هنرمندان فعال در حوزه هنری کودک و نوجوان، امسال برای نخستین بار در 10 استان کشور به اجرا در آمده است.
از اتفاقات جالبی که در بخش «قصههای خوب برای بچههای خوب» دومین کاروان «روایت حبیب» روی داد، حضور قصهگویان برتر استانی و کشوری و عروسک شخصیت علی در انیمیشن لوپوتو بود که توانست بازخورد بسیار خوبی از سوی کودکان و نوجوانان به دنبال داشته باشد.
حاج قاسم در صحنه نمایش
گروه نمایشی «شهر آشوب» که از ابتدای سفر کاروان روایتحبیب، به اجرای نمایش«سرباز» در شهرهای مختلف پرداخته بود، یکی دیگر از آیتمهای جذاب و پرمخاطب در کاروان روایت حبیب را بهعهده داشت. نمایش سرباز به شرح برههای از زندگی حاج قاسم سلیمانی تا لحظه شهادت وی میپردازد که اجرای آن در شهرهای مختلف، با استقبال زیادی از سوی مردم و قشر جوان و نوجوان روبه رو شد. نقطه عطف برنامههای این گروه نمایشی در شیراز بود. زمانی که نمایش «سرباز» قبل از برگزاری نماز جمعه در صحن امام خمینی (ره) حرم مطهر احمدابنموسی (ع) (شاهچراغ) اجرا شد و تاحدی احساسات نمازگزاران را برانگیخت که اشک از چشم آنها جاری شد. یکی از آنها پیرمردی حاضر در صف اول نماز جمعه بود که در حالی که با تماشای نمایش اشک میریخت، گفت: «با دیدن این نمایش بیشتر از قبل به شخصیت حاج قاسم پی بردم و وقتی مظلومیت این شهید بزرگوار را دیدم اشک از چشمانم سرازیر شد.»
طنین زنگ «حاج قاسم» در مدارس
از آنجا که دانشآموزان امروز آیندهسازان فردای ایران اسلامی هستند، بخش قابل توجهی از برنامههای کاروان «روایت حبیب» به محصلان اختصاص داشت تا با همکاری آموزش و پرورش استانها فرهنگ مکتب سلیمانی ترویج شود.
زنگ «حاج قاسم» عنوان رویدادی ویژه دانشآموزان 10 استان میزبان کاروان «روایت حبیب» است که شامل اجرای سرود سلام فرمانده و قرائت بیانیه دانشآموزان میشود. این برنامه که در جریان سفر یک ماهه کاروان روایت حبیب در استانهای مختلف به اجرا در آمد، با تعامل بسیار خوبی از سوی دانشآموزان روبهرو شد و توانست توجه نوجوانان را به خود جلب کند.
خطاطی با روضه حضرت زهرا (س)
اجرای برنامههای زنده فرهنگی و هنری گاه با اتفاقات جالبی همراه است که از جمله آن خطاطی با مداحی برای حضرت زهرا (س) در کرمانشاه بود که به چهارمین آیتم دیدنی و تاثیرگذار دومین کاروان روایت حبیب تبدیل شد.
در مراسم «خط و نوحه» که به مناسبت شهادت بانوی دوعالم حضرت فاطمه(س) در کرمانشاه برگزار شد، مهدی سهرابی نصر، هنرمند خطاط با صدای روضه حضرت زهرا (س) قلم را به دست گرفت تا در مدت زمان کوتاهی تبلور عشق به اهل بیت و هنر را تحت عنوان «نوحه کالیگرافی» بر صفحهای سفید نقش ببندد.
این رویداد هنری که کمتر در برنامههای زنده اتفاق افتاده بود، با عنوان «نوحه کالیگرافی» سبک جدیدی از خط و نوحه را به حاضران در این محفل ارائه کرد.
خاطرههایی ناب و کمتر شنیده شده
یکی از جذابترین بخشهای کاروان «روایت حبیب» روایتگری خاطراتی است که افراد کمتر شناخته شده از حاج قاسم سلیمانی در ذهن ثبت کردهاند.
عمده ویژگی خاطرهگوییها از حاج قاسم سلیمانی روایتگری بیواسطه آن است که به دور از هرگونه تکلف و اغراق با زبانی ساده و روان از افراد شنیده میشود و از آنجا که با حس و حال گوینده همراه است، جذابیت دوچندانی پیدا میکند.
این بخش که بیشتر خاطرات شفاهی همرزمان، خانوادههای شهید و افراد آشنا با حاج قاسم است، به اتفاقات و رویدادهایی اشاره دارد که کنار هم قرار گرفتن هر یک از آنها بخشی از ابعاد شخصیتی حاج قاسم سلیمانی را معرفی میکند. برای مثال حاج عنایت اله گودینی، به عنوان یکی از رزمندگان اسلام در یکی از برنامههای کاروان روایت حبیب میگوید: شاخصترین خاطراتی که شهید سلیمانی در یاد من ثبت کرد مربوط به زمان شهادت شهید حججی بود که نیمی از پیکر مبارک شهید حججی در منطقه بود و قرار شد نقشههای منطقه کشیده شود و شهید سلیمانی محورها را مشخص کند تا طی عملیاتی پیکر شهید حججی برگردانده شود. اما شهید سلیمانی آن شب آنقدر خسته بود که توان کشیدن حتی چند خط را نداشت. بنابراین درخواست کرد یک لیوان شربت برایش بیاورند و بعد از چند لحظه که حالش بهتر شد محورهای عملیات را مشخص کرد. حالا کدام مدیر آنقدر درگیر خدمت میشود که از شدت خستگی توان کشیدن چند خط را نداشته باشد؟
یا در جایی دیگر از دختر شهید مدافع حرم میشنویم: پدرم ما را خیلی دوست داشت. عادت داشت روز دختر به من هدیه بدهد. این کار را حتی روزهایی که دستش تنگ بود نیز انجام میداد. سال ۹۵ که سوریه بود روز دختر قبل از ظهر زنگ زد. وقتی نوبت به من رسید ناگهان تلفن قطع شد. خیلی دلم گرفته بود تا اینکه بعدازظهر تماس گرفت. گفتم چرا قطع کردی، پدرم گفت حاج قاسم از راه رسید و من قطع کردم. حاج قاسم که متوجه شد داشتم با تو صحبت میکردم و قطع کردم گفت بعد جلسه حتما زنگ بزن و روز دختر را از طرف من هم تبریک بگو. مدتی بعد وقتی حاج قاسم را دیدم خاطره آن روز را برایش تعریف کردم. او هم یک دستنوشته به من داد که به یادگار نگهش داشتم.
توجه به بخش ادبی با نگاه به آثار نویسندگان استانی
بخش ادبی کاروان روایت حبیب که با نام «پاورقی» به کتابهای ماندگاری از نویسندگان استانی اختصاص دارد از رویدادهایی است که دستاورد قابل توجهی برای اهالی قلم داشته است.
جلسه نقد و بررسی کتاب که با حضور جمعی از نویسندگان، پژوهشگران و علاقمندان به کتاب و کتابخوانی، در قالب دومین کاروان «روایت حبیب» برگزار میشود، آثار منتشر شده در استانهای کشور را به چالش میکشد تا ضمن تقویت قدرت نویسندگی، نقاط ضعف و قوت آثار ادبی بررسی شود.
این جلسات نقد و بررسی از این منظر که ضمن بررسی ابعاد مختلف کتابهای چاپ شده به نویسندگان در ارائه آثار بعدی کمک میکند بسیار مهم و تاثیرگذار است.
خلق آثار هنرهای تجسمی از دل کارگاههای آموزشی
تولید و خلق آثار بدیع در حوزه هنرهای تجسمی یکی از خروجیهای کارگاههای آموزشی دومین کاروان «روایت حبیب» بود که با حضور نوجوانان و جوانان برگزار شد.
از اتفاقات خوبی که در این ایام شاهد بودیم، این بود که حوزه هنری استانهای کشور با انتشار فراخوان یا شناسایی جوانان مستعد فعال در حوزه هنرهای تجسمی، آنها را در خلق آثار هنری ترغیب و حمایت میکرد. همچنین برگزاری نمایشگاه آثار هنرمندان جوان در ارگانهای دولتی و حوزه هنری استانها امکان معرفی و دیده شدن جوانان را فراهم آورد.
دیدار با خانواده شهدایی که پای انقلاب و میهن ایستادند
در دل اقدامات و برنامههای کاروان روایت حبیب که با همه جزئیاتشان در هر استان اجرا میشد، یکی از خاطرهانگیزترین رویدادها، دیدار با خانواده شهدای استانی است که با حضور در میدان جنگ و نبرد درس عشق را در مکتب شهید سلیمانی آموختند و برای حفظ میهن از جان گذشتند.
یکی از جلسات دیدار با خانواده شهدا، ملاقات با خانواده شهید محمدرضا فخیمی(جوانترین شهید مدافع حرم آذربایجان شرقی) بود. در این جلسه پدر شهید از جلسه خواستگاری برای فرزندش گفت و دفترچه کوچکی را به نمایش گذاشت که نشان میداد شهید برای هر وسیلهای که خریده بود، خمس آن را همان روز حساب کرده بود.
تمام خاطراتی که در دیدار با خانواده شهدا مطرح شد یک موضوع را در ذهن یادآوری میکرد و آن هم این بود که مکتب حاج قاسم چه شهدایی را پرورش داد و وارد جامعه کرد.
حرف دل کودکان با حاج قاسم سلیمانی
در دل برنامههای متعددی که کاروان «روایت حبیب» در استانهای مختلف به اجرا درآورد، حرف دل کودکان شهرهایی چون گیلانغرب که عکس حاح قاسم سلیمانی را در دست داشتند، یکی از پراحساسترین بازخوردها بود. کودکان حاضر در برنامههای «روایت حبیب» به اتفاق از دلتنگیها و حس قلبیشان به حاج قاسم میگفتند، اینکه ادامه دهنده راه وی خواهند بود و در نهایت اینکه چقدر به حاج قاسم علاقه دارند.
همراهانی که هریک رسالتی داشتند
کاروان «روایت حبیب» با توجه به برنامههای متنوعی که دارد توسط جمعی از متخصصان و افراد دارای مهارت، همراهی میشود که هر یک معرفی شخصیت شهید قاسم سلیمانی را مهمترین رسالت خود میدانند.
اگر پای حرفهای برخی از اهالی کاروان «روایت حبیب» بنشینید کار کردن برای شهدا را لذتبخشترین تجربه این سفر معرفی میکنند.
همراهان این کاروان همه برنامههای «روایت حبیب» را خاطرهساز میدانند و معتقدند از آنجا که این رویداد فرهنگی هنری مربوط به مجلس شهید والامقام است عموم مردم هم با عشق و علاقه از آن استقبال میکنند.
انتهاي پيام/
نظر شما