پنجمین شماره فصلنامه «اندیشهنامه پایداری» محصول اندیشکده ادبیات پایداری، شامل مجموعه مقالات و یادداشتها، گفت وگوهایی در بخش اطلاع شناسی و همچنین بازتاب جشنوارهها، سمینارها، اخبار و رویدادهای مربوط به حوزه ادبیات پایداری منتشر شد. به همین بهانه پای حرفهای جواد کامور بخشایش، سردبیر این فصلنامه نشستهایم و او از مهمترین دلایل ایجاد اندیشکده ادبیات پایداری و رویکرد و موضوعات مطرح شده در فصلنامه «اندیشه نامه پایداری» گفت.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، جواد کامور بخشایش با اشاره به شروع فعالیت اندیشکده ادبیات پایداری که 25 آبان 1399 و مدتی پس از حضور محمدمهدی دادمان بهعنوان رئیس حوزه هنری بوده است، گفت: هیات امنایی متشکل از محمد مهدی دادمان، محمد رضا سنگری، محسن مومنی شریف، محمدرضا ترکی، حسین علی قبادی، علیرضا کمری، رحماندوست، علی رضا کمری و امیری خراسانی زیر ساختهایی را با هدف سیاستگذاری در عرصه ادبیات پایداری در طی جلسات متعدد برنامهریزی کردند که ماحصل این جلسات، تاسیس اندیشکده ادبیات پایداری بود.
سردبیر فصلنامه اندیشکده ادبیات پایداری ضمن تاکید بر اینکه چهل و چهار دانشگاه وجود دارد که رشته ادبیات پایداری در آنها تدریس میشود، گفت: تولید منابع پژوهشی و همچنین منابع درسی برای این دانشگاهها در رشته ادبیات پایداری از وظایف اصلی اندیشکده ادبیات پایداری است.
وی ضمن تشریح فعالیتهای این اندیشکده که شامل حمایت از رسالهها و پایان نامههای مربوط به ادبیات پایداری، حمایت از پژوهشهای بنیادین و جامع در زمینه ادبیات پایداری، سیاست گذاری و ایده پردازی و ریل گذاری عرصه ادبیات پایداری است، گفت: این مجموعه فعالیتهایی است که اندیشکده ادبیات پایداری موظف به انجام آن است.
بخشایش در ادامه این گفت و گو با تاکید بر این موضوع که در جلسات هیات امناء اندیشکده، موضوع نشریهای که مختص به اندیشکده باشد که درآن اطلاع رسانی و اطلاع شناسی انجام شود به تصویب رسیده است، گفت: در نهایت به این نتیجه رسیدیم نشریهای با عنوان« اندیشه نامه پایداری« منتشر کنیم.
وی افزود: نشریه «اندیشه نامه پایداری» به صورت فصلنامه منتشر شده و از دو بخش تشکیل شده است که بخش اول اطلاع شناسی و بخش دوم اطلاع رسانی را شامل میشود.
سردبیر فصلنامه اندیشکده ادبیات پایداری در ادامه صحبتهای خود تشریح کرد: محتوای بخش اول نشریه (اطلاع شناسی) آخرین یافتهها و دادهها و همچنین پژوهشها در حوزه ادبیات پایداری و در بخش دوم (اطلاع رسانی)، آخرین رخدادها و اتفاقات در عرصه ادبیات پایداری پوشش داده میشود.
وی در ادامه افزود: شماره پنجم این نشریه که اخیرا به چاپ رسیده است، شامل مجموعه مقالات و یادداشتها، گفت و گوهایی در بخش اطلاع شناسی و همچنین بازتاب جشنوارهها، سمینارها، اخبار و رویدادهای مربوط به حوزه ادبیات پایداری است.
بخشایش با اشاره به اینکه هر شماره نشریه اختصاص به یک موضوع خاص دارد تاکید کرد: در شماره پنجم به ادبیات مستند پرداخته شده است و شماره ششم که در دست اقدام است به مطالعات و پژوهشهای ادبی اختصاص دارد.
وی افزود: در بخش ادبیات مستند با کسانی که سالها در این عرصه فعالیت و پژو هش داشتند و شناخت کافی از ویژگیها، مولفهها و شاخصههای این ادبیات دارند گفت و گو کردهایم و از مقالات خوبی که در این عرصه وجود دارد و همچنین نویسندگان برتر در این حوزه استفاده کردهایم.
وی تصریح کرد: در هر شماره، مجموعهای را معرفی میکنیم که مرتبط با شماره جدید باشد. در شماره اخیر ما به دو مجموعه که شامل روایت فتح و موسسه الاحیاء است و در عرصه معرفی شهدای محور مقاومت و موضوعات مربوطه فعالیت دارد، پرداختهایم.
سردبیر فصلنامه اندیشکده ادبیات پایداری در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: به عقیده من تعامل حوزه هنری با اینگونه مجموعهها که مورد تایید ریاست حوزه هنری نیز است، فتح باب بسیاری خوبی است که اندیشکده هم بتواند در عرصه بین الملل، ادبیات پایداری را رصد کند.
بخشایش عنوان کرد: اندیشکده ادبیات پایداری شامل چهار گروه ادبیات دفاع مقدس، مرجع ادبیات انقلاب اسلامی، مرجع مطالعات بینا رشتهای و مرجع ادبیات بین الملل و یا به عبارت دیگر ادبیات فرامرزی است.
وی در ادامه گفت: ادبیات بین الملل عمدتا شامل محور مقاومت است و تصمیم داریم وضعیت ادبیات پایداری در حوزه مقاومت را در کشورهای سوریه، لبنان، عراق، بوسنی و هرزگوین و دیگر کشورهای مختلف که در محور مقاومت تلاش میکند در عرصه تبیین ادبیات پایداری رصد کنیم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه الاحیاء در این زمینه یکی از موفقترین مجموعهها است، گفت: بر این اساس گفت و گویی با مسئولین این مجموعه داشتیم و آن را در اندیشه نامه پایداری منتشر کردیم که بازتاب خوبی هم به همراه داشت.
بخشایش تاکید کرد: ارتباط با موسسهها و مجموعههای پژوهشی در دنیا از وظایف اندیشکده پایداری است و در راس آن محور مقاومت بوده است و قرار است حوادث و اتفاقها و همچنین فعالیتهای آنان را در اندیشه نامه پایداری پوشش دهیم.
سردبیر فصلنامه اندیشکده ادبیات پایداری با اشاره به اینکه در گام اول، فصلنامه به زبان فارسی منتشر شده است و با توجه به اینکه قصد داریم فعالیتهای مربوط به ادبیات پایداری را در سطح جهانی و در اولویت اول، محور مقاومت را پوشش دهیم، بنا داریم نشریه را به دو زبان انگلیسی و عربی نیز منتشر کنیم.
وی توضیح داد: نشریه در حال حاضر به صورت کاغذی منتشر میشود و در آینده نزدیک به صورت الکترونیکی و از طریق سایت اندیشکده که در مرحله بهربرداری است و همچنین فضای مجازی منتشر خواهد شد.
بخشایش عنوان کرد: جامعه مخاطب این نشریه عمدتا پژوهشگران ادبیات پایداری، دانشجویانی که در این زمینه تحصیل و تحقیق میکنند و همچنین پژوهشگران مجموعههای پژوهشی مرتبط با حوزه ادبیات پایداری هستند.
وی در ادامه یادآور شد: علاوه بر انتشار مقالات تخصصی، علمی، در بخش دوم که بازتاب اخبار است، تمام تلاشمان بر این است که خبرهای مهم و مرتبط با ادبیات پایداری را در این نشریه به چاپ برسانیم و علاقمندان به این عرصه با مطالعه فصلنامه از آخرین یافتههای مربوط به پژوهشهای ادبیات پایداری و رخدادها این حوزه آگاه شوند.
انتهای پیام/
نظر شما