رئیس مؤسسه جهانی نوروز در آیین گرامیداشت غلامرضا معصومی گفت: رهنمودهای معصومی در سالهای گذشته، راهی به سمت کارهای فرهنگی ایران زمین با نگاه به دین و شریعت ایجاد کرده است.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، آیین یادبود زندهیاد غلامرضا معصومی، دانشمند، باستانشناس، نویسنده و پژوهشگر باسابقه کشور با حضور محسن مومنی شریف، رئیس سابق حوزه هنری و امیر عبدیپور، رئیس موسسه جهانی نوروز در مسجد آیت الله خامنهای حوزه هنری برگزار شد.
در این مراسم، پس از مداحی حاج احمد چینی، محسن مومنی شریف، همکار زنده یاد غلامرضا معصومی و رئیس سابق حوزه هنری به سخنرانی پرداخت و گفت: اگر نسل آینده ما معصومی و افرادی مانند وی را نشناسند، حتما دچار خسارتهایی خواهیم شد که دود آن بعدها به چشممان میرود.
وی در بخش دیگری از سخنانش به کشف لوح حمورابی توسط باستانشناسان فرانسوی در شوش اشاره کرد و افزود: این لوح که با خط میخی در قالب 28 تا 30 بند به مقررات وضع شده در حوزه جزایی و ارتباطی میپردازد، سند بزرگی از قدمت تمدن ایرانی است.
مومنی شریف افزود: بنا بر اهمیتی که لوح حمورابی داشت، در جنگی فرهنگی، مالکیت آن زیر سوال برده شد و در همان دوره غلامرضا معصومی به میدان آمد و با توجه به علم و قدرت استدلالی که داشت به دفاع از مالکیت آن پرداخت و این دفاع به قدری قوی بود که با استدلالهای وی، ماجرا به اتمام رسید و لوح حمورابی برای همیشه به نام ایران شد.
وی زنده یاد معصومی را مرد میدان علم و شخصیتی مردمی و وارسته دانست و اظهار کرد: او در حوزه خود از نخستینهای کشور بود، کتاب وی در دهه 50، بهترین کتاب تاریخ ایران شد، دهها مقاله نوشته بود و فردی پرکار بود.
شخصیت مردمی
مومنی شریف تاکید کرد: 3 کتاب استاد معصومی در دانشگاههای معتبر ما تدریس میشود و این بدین معناست که وی مرد کارهای بر زمین مانده بود. زندهیاد معصومی شخصیتی مردمی بود و هیچگاه تلاش نکرد از مردم جدا شود بلکه در بین مردم باقی ماند. در طول 10 سال مسئولیتم در حوزه هنری با زنده یاد معصومی آشنا شدم و قبل از آن چندان متوجهشان و مقام وی نبودم.
ریس سابق حوزه هنری با اشاره به کتاب «دایره المعارف اساطیر و آیینهای باستانی جهان» به توجه غلامرضا معصومی به کارش اشاره کرد و با تاکید بر اهمیت آن، نگارش این اثر را از کارهای زمین مانده معرفی کرد که معصومی با کمترین هزینه برای سازمان تبلیغات انجام داد.
اهل حساب و کتابهای رایج نبود
وی دیگر ویژگیهای زنده یاد معصومی را بیاهمیت بودن مسائل مالی از نگاه وی معرفی کرد و افزود: اهل حساب و کتابهای رایج نبود و تا سالها با حق التالیف کتاب هایش زندگی کرد و این اواخر که دیگر قادر به رانندگی نبود، فقط هزینههای رفت و آمد را دریافت میکرد.
مومنی شریف در بخش دیگری از سخنانش، علاقه زنده یاد معصومی به مسجد آیت الله خامنهای در حوزه هنری را یادآوری کرد و برگزاری مراسم ترحیم در این مسجد را از وصایای این پژوهشگر دانست که به انس وی با این فضا اشاره داشت.
وی در سخنانش با اظهار امیدواری از قدردان بودن جامعه نسبت به کسانی که برای فرهنگ و هنر زحمت میکشند، گفت: معصومی هرگاه محرمی پیدا میکرد از داغ فقدان فرزند شهیدش میگفت، اما در انظار عمومی غم خود را پنهان میکرد؛ بنابراین خیلی از افراد حتی نمیدانستند که وی پدر شهید بود.
انتشار کتابهای چاپ نشده تا یکسال آینده
رئیس سابق حوزه هنری همچنین با اظهار امیدواری از انتشار 5 جلد کتاب منتشر نشده زنده یاد معصومی تا یکسال آینده، از ضرورت آشنایی نسل آینده با پژوهشگران و شخصیتهای فعال سخن گفت.
در بخش دیگری از این مراسم امیر عبدی پور، رئیس مؤسسه جهانی نوروز و دبیرکل بنیاد بینالمللی نوروز به بخشهای پنهان و پرداخته نشده زنده یاد معصومی اشاره کرد.
وی گفت: معصومی یکی از اعضای هیات رئیسه و موسسین بنیاد بینالمللی نوروز است. قرار بود وی در سال 1399 یا به عبارتی دیگر، در پایان قرن به عنوان اولین سفیر صلح جهانی، سکههایی که از طلا و نقره زده شده بود را به مسئولان فرهنگی ملل نوروز اهدا کند تا این هدیه به عنوان نشانی از همبستگی و پیوند کشورهای منطقه و ملل نوروز باشد که متاسفانه این برنامه به دلیل شیوع کرونا محقق نشد.
رئیس مؤسسه جهانی نوروز افزود: اگرچه آثار معصومی در دانشگاه توکیو مطالعه میشود اما آثار فاخری که در حوزه اساطیر میتواند برای دنیا افتخارآمیز باشد، نشان برتری ایرانیان در حوزه قلم است.
رهنمودهای استاد معصومی
وی شخصیت زنده یاد معصومی را عارف و فردی با اخلاق در حوزه اخلاص دانست و افزود: رهنمودهای وی در طی سالهای گذشته راهی به سمت کارهای فرهنگی ایران زمین با نگاه به دین و شریعت ایجاد کرده است.
عبدی پور گفت: معصومی بنیان یکی از بهترین و عالیترین بخشهای فرهنگی را بوجود آورد که نتیجهاش بنیاد بینالمللی نوروز شد. این شخصیت عالی قدر و فقید کسی بود که خط اسطورههایش باعث شد ما در حوزه اسطورهای به نام آرش کمانگیر وارد شویم. وی آرش کمانگیر را در حوزه صلح و در ذهنها به گونهای ثبت کرد که هیچکس نمیتواند آن را به عنوان افسانه دروغین بداند.
وی تاکید کرد: غلامرضا معصومی علاوه بر مقالات و کتب، به عنوان یک معلم اخلاق برنامهای طراحی کرد و از موسسین بنیاد ملل نوروز شد و این راه به نام وی خواهد ماند.
معصومی تاریخساز شد
رئیس مؤسسه جهانی نوروز با بیان اینکه معصومی تاریخساز شد و نام و زبان وی در این مملکت ثبت شد گفت: وی به عنوان یک اندیشمند، اتحادی برای همه نسلها در تاریخ ایران زمین ثبت کرد و نام معصومی در کنار کارهای نیک بزرگان این سرزمین جاودانه شد.
بر اساس این گزارش، غلامرضا معصومی، دانشمند، باستانشناس، نویسنده و پژوهشگر باسابقه کشور که بیش از دو دهه از فعالیتش در حوزه هنری میگذشت در 24 آذرماه در سن ۸۴ سالگی، جان به جان آفرین تسلیم کرد و دارفانی را وداع گفت.
نظر شما