تفاهمنامه ساخت پردیس سینمایی در مراغه با همکاری حوزه هنری آذربایجان شرقی و شهرداری مراغه به امضا رسید.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، تفاهمنامه ساخت یک پردیس سینمایی مدرن در مراغه بین شهرداری این شهر و حوزه هنری کشور در حالی به امضا رسید که رئیس حوزه هنری آذربایجان شرقی در همین آیین، این پردیس را با حداقل ۶ هزار مترمربع زیربنا، بزرگترین پردیس شمالغرب کشور عنوان کرد.
موضوع این تفاهمنامه که شامگاه دوشنبه در محل شهرداری مراغه به امضا رسید، تشریک مساعی جهت احداث پردیس سینمایی در ملک متعلق به حوزه هنری واقع در خیابان شهید غفاری مراغه است.
سینما جایگاه ویژه نزد مردم مراغه دارد
سرپرست شهرداری مراغه آغازگر سخنرانیهای این آیین بود و ضمن اشاره به فراز و نشیبهای سینما در طول تاریخ، تأکید کرد که سینما جایگاه ویژه نزد مردم فرهنگدوست این شهرستان دارد.
شهرام مروتی اظهار داشت: مراغه در زمان حاضر سینمای فعال ندارد و ساخت پردیس سینمایی در این شهرستان اقدام فرهنگی ارزشمندی به شمار میرود.
شاهد مشکلات عدیده فرهنگی هستیم
معاون استاندار آذربایجانشرقی و فرماندار مراغه نیز با اشاره به اینکه تهاجم فرهنگی دشمنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی به صورت مستمر جریان داشته، گفت: با وجود تلاش مسئولان، شاهد مشکلات عدیده در حوزه فرهنگی هستیم و مسئولان باید به دغدغههای رهبری در این زمینه جامه عمل بپوشانند.
سیدعلی موسوی بیان کرد: نیاز به فعالیت بیشتر در حوزه فرهنگی مشهود بوده و شهرداری مراغه به عنوان یکی از متولیان فرهنگی، از سالها قبل در این حوزه پیشتازی کرده است.
وی رعایت زمانبندی در ساخت پردیس سینمایی از سوی شهرداری مراغه و حوزه هنری را مورد تأکید قرار داد و افزود: مراغه به پشتوانه فرهنگ دیرینهاش به جهانشهر شهرت دارد و نیاز این شهرستان به پردیس سینمایی احساس میشود.
پردیس سینمایی مراغه، شروعی برای اتفاقهای بعدی
معاون اداری و مالی حوزه هنری کشور با تأکید بر عزم و اراده جدی حوزه هنری انقلاب اسلامی برای احداث پردیس سینمایی در مراغه تصریح کرد: احداث پردیس سینمایی آغازی برای اتفاقهای بعدی در بخش فرهنگی این شهر خواهد بود که امیدواریم بعد از احداث این پردیس، سرمایهگذاریهای دیگر فرهنگی در این شهر صورت گیرد.
وی افزود: تنها یک پردیس برای شهر ۲۰۰ هزار نفری مراغه کافی نیست و باید تمام توان ملی برای افتتاح مراکز فرهنگی و هنری در این شهر به کار گرفته شود.
عبدالحمید قرهداغی با اشاره به اینکه مراغه دارای مردم و هنرمندان فرهنگدوستی است، ادامه داد: حوزه هنری تجربههای موفقیتآمیزی در یزد، مشهد، بندرعباس و چندین شهر دیگر کشور داشته است و امید میرود ساخت پردیس سینمایی مراغه نیز در سریعترین زمان ممکن آغاز و با پیشرفت مناسب روبهرو شود.
مراغه از ظرفیت بصری برای تولید فیلم سینمایی برخوردار است
معاون امور سینمایی حوزه هنری کشور نیز گفت: مراغه ظرفیتهای بصری قابل توجهی دارد و در حوزه تولید فیلم سینمایی نیز میتوان از این ظرفیتها استفاده کرد.
حمیدرضا جعفریان بیان کرد: در سایه همکاری مسئولان محلی، پردیس سینمایی سقز طی حدود یک ماه راهاندازی شد و امیدواریم ساخت پردیس مراغه نیز با سرعت پیش برود.
مردم مراغه ۲ دهه برای احیای سینما انتظار کشیدهاند
رئیس حوزه هنری آذربایجان شرقی نیز بیان کرد: مردم فرهنگدوست مراغه حداقل ۲ دهه برای احیای سینما در این شهرستان انتظار کشیدهاند و کمبود سینما چندبار در رسانههای محلی به چالش تبدیل شده است.
سیدمحمدحسین بلاغی افزود: امروز حوزه هنری با جهاد فرهنگی و هنری پای کار است تا یک پردیس فرهنگی و سینمایی در این شهرستان احداث شود.
وی با بیان اینکه حوزه هنری با احداث پردیس سینمایی در این شهرستان به دنبال یک کار تجاری نیست، افزود: افتتاح مراکز فرهنگی و هنری در استان موجب کاهش ناهنجاریهای اجتماعی می شود که حوزه هنری انقلاب اسلامی نیز با احداث پردیس فرهنگی سینمایی در مراغه به دنبال سرمایه گذاری فرهنگی و معنوی است
وی با تأکید بر اینکه سینما آرامش را به جامعه تزریق میکند و فرهنگ را تعالی میبخشد، اظهار داشت: اگرچه یک پردیس برای مراغه کم است، اما همین زیرساخت در واقع با حداقل ۶ هزار مترمربع مساحت، بزرگترین پردیس شمالغرب کشور خواهد بود.
وی همچنین در ادامه سخنان خود مراغه را اولین شهر اولویتدار برای تأسیس دفتر حوزه هنری عنوان کرد و فرماندار مراغه نیز آن را با ظرافت و جدیت مطالبه کرد تا معاون اداری مالی حوزه هنری کشور، راهاندازی این دفتر را به مسئولان محلی قول دهد.
بلاغی عنوان کرد: پروژه احداث پردیس فرهنگی سینمایی مراغه با هزینهای افزون بر 700 میلیارد ریال در زمینی به مساحت افزون بر دو هزار مترمربع در خیابان غفاری مراغه خواهد بود که توسط حوزه هنری انقلاب اسلامی و با مشارکت شهرداری و شورای شهر مراغه اجرا میشود.
وی ادامه داد: در این پردیس، ضمن احداث سالنهای مدرن سینمایی، تماشاخانه نمایش، گالری آثار تجسمی و امکانات رفاهی همچون مرکز عرضه محصولات فرهنگی احداث میشود که موجب دلگرمی اهالی فرهنگ دوست مراغه خواهد شد.
بلاغی آغاز احداث این پروژه را ابتدای سال آینده (سال 1400) عنوان کرد و گفت: طبق برنامهریزی صورت گرفته، این پروژه در طی 30 ماه مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
ظهور شخصیتهای فرهنگی در مراغه اتفاقی نیست
احمد ملکی، عضو شورای اسلامی شهر مراغه نیز اظهار داشت: ظهور شخصیتهای فرهنگی برجسته در مراغه اتفاقی نیست و از گذشتههای دور تاکنون آوازه شخصیتهای شاخصی چون عبدالقادر و اوحدی بر سر زبانها افتاده است و در زمان حاضر نیز امثال استاد کریمی و حیدر عباسی در عرصه فرهنگی این شهر میدرخشند.
وی احیای سینما را مطالبه جدی مردم مراغه عنوان کرد و افزود: مردم این شهرستان احداث نگارخانه، تماشاخانه و سایر زیرساختهای حوزه فرهنگی در کنار این پردیس را از مسئولان انتظار دارند.
نخستین سینمای مراغه در سال ۱۳۲۶ راهاندازی شد
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مراغه نیز در این آیین تاریخ راهاندازی نخستین سینمای این شهر با ظرفیت ۲۰۰ نفر در محل فعلی بانک ملی (شعبه مرکزی) را ۱۳۲۶ شمسی عنوان کرد و گفت: نیاز به سینما در مراغه جنبه زینتی ندارد و ظرفیتهای فرهنگی این شهر وجود یک پردیس سینمایی مدرن را طلب میکند.
احمد فیاضی اضافه کرد: اهالی فرهنگ و هنر این شهرستان به راهاندازی پلاتو، موزه هنرهای تجسمی و سایر زیرساختهای فرهنگی نیز نیاز دارند.
ساخت پردیس سینمایی مدرن مراغه که گفته میشود بزرگترین پردیس شمالغرب کشور خواهد بود، حدود ۶۰ تا ۷۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز دارد.
گامهای موفق حوزه هنری در توسعه فضای سینمایی آذربایجان شرقی
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی نیز گفت: حوزه هنری انقلاب اسلامی استان در سالهای اخیر در راستای توسعه فعالیتهای فرهنگی و هنری موفق عمل کرده است و زمینهساز رشد فرهنگی و هنری در استان بوده است.
وی افزود: توسعه فضای سینمایی در استان در چند سال اخیر بیسابقه بوده و امروز شاهد رشد و ارتقای سرانه فرهنگی و سینمایی در استان هستیم که این مسئله موجب الگوبرداری بخش خصوصی در جهت سرمایهگذاری در زمینه احداث پردیسهای سینمایی بوده است.
داود بهبودی در ادامه اظهار کرد: سازمان مدیرت و برنامهریزی استان در راستای توسعه زیرساختهای سینمایی استان از حوزه هنری انقلاب اسلامی حمایت خواهد کرد.
حوزه هنری انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی پس از اتمام پروژه بازسازی پردیس فرهنگی سینمایی قدس تبریز در سال 1396، پروژه بازسازی پردیس فرهنگی سینمایی 29 بهمن تبریز را در سال 1398 آغاز کرده که این پردیس سال آینده مورد بهرهبرداری قرار می گیرد و همچنین پروژه احداث بزرگترین پردیس فرهنگی سینمایی مراغه را در سال 1400 آغاز خواهد کرد.
انتهای پیام/
نظر شما