مجتبی عطاردی گفت: به نظر من، در عرصه هنر با اسلام ناب فاصله زیادی داریم و نتوانستیم از تاریخ و منابع غنی موجود استفاده کنیم.
به گزارش روابط عمومی حوز هنری به نقل از روزنامه جام جم؛ مجتبی عطاردی، نخبه علمی، عضو هیاتعلمی دانشگاه شریف و راوی کتاب «از شریف تا لسآنجلس» که بهعنوان محقق تاریخ شفاهی موفق به دریافت جایزه هنر انقلاب شد، گفت: «به نظر من، در عرصه هنر با اسلام ناب فاصله زیادی داریم و نتوانستیم از تاریخ و منابع غنی موجود استفاده کنیم. فیلمهای مختار، امام علی(ع) و تنهاترین سردار نسیمی بودند که وزیدند اما بعد از آنها فیلمها و سریالهای متعددی ساخته شدند که بیمحتوا و ساختگی هستند. این درصورتی است که ما میتوانستیم آثار سینمایی، تلویزیونی و انیمیشنی بیشتری با الهامگرفتن از داستانها و شخصیتهای تاریخی اسلامی بسازیم.»
او افزود: «علی موسویگرمارودی کتاب از شریف تا لسآنجلس را خواند و گفت من فکر میکنم این کتاب حتما باید تبدیل به فیلم شود. حتی این فیلم باید به زبانهای خارجی ترجمه شود. من به مجید مجیدی پیشنهاد دادم کتاب شما را تبدیل به فیلم کند.»
این نخبه علمی بیان کرد: «من نیز با موسویگرمارودی موافق هستم. کتاب از شریف تا لسنجلس میتواند هویت آمریکا را به دانشمندان جهان نشان دهد و به حوزه هنری توصیه میکنم این کتاب را تبدیل به فیلم کند.» او بیان کرد: «وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، صداوسیما و سایر نهادهای فرهنگی و هنری کشورمان میتوانند یک فراخوان بزنند و از تهیهکنندگان و کارگردانان نامی کشور دعوت کنند که برای فیلم کردن کتابی چون «از شریف تا لسآنجلس» یک سناریو نوشته و ارائه دهند. بودجه اجرای این سناریوها را باید نهادها بدهند اما درآمد حاصل از پخش و عرضهاش باید به دستاندرکاران فیلم داده شود، منتها بخشی از این درآمد هم باید به نهادهای سرمایهگذار داده شود. البته نهادهای فرهنگی و هنری نباید از تولید فیلم کتابهایی چون کتاب من هدف درآمدزایی را دنبال کنند. هدف آنها از این کار باید نشر فرهنگ و هنر ایرانی-اسلامی باشد.» این عضو هیاتعلمی دانشگاه شریف ادامه داد: «امروزه اکثر نهادهای متولی حمایت از هنرمندان و پاسداری از ارزشهای انقلاب اسلامی، پاسدار اقتصاد انقلاب اسلامی شدهاند. البته این نهادها با هدف افزایش اقتدار جمهوری اسلامی باید وارد عرصههای اقتصادی شوند اما نباید صرفا اهداف اقتصادی را دنبال کنند.»
عطاردی افزود: «هنر انقلاب از نظر من باید با ارزشهای انقلاب اسلامی و استانداردهای شخصیتهای بزرگ این انقلاب انطباق داشته باشد. از طرف دیگر این هنر باید با فرهنگ و سنن و آداب ایرانی منطبق باشد.» او گفت: «من به کشورهای زیادی سفر کردهام و میدانم هنر ما تا اندازهای در سطح بینالملل تاثیرگذار بوده است. اگر بخواهیم کاری را در سطح جهان انجام بدهیم باید به زبان جامعه مخاطب انجام دهیم و حرفهای متفاوتمان را به زبان هنر به جهانیان بگوییم.» نویسنده کتاب از شریف تا لسآنجلس به نقش موثر هالیوود در تولید آثار هنری منطبق با فرهنگ غرب اشاره و بیان کرد: «باید یک هالیوود اسلامی داشته باشیم تا بتوانیم بیش از پیش فرهنگ و هنرمان را در سطح جهان ترویج کنیم. ما باید موشک هنری داشته باشیم تا با آن قلبها و مغزهای مردم را تسخیر کنیم.»
عطاردی تاکید کرد: «جنگ واقعی با آمریکا جنگ تکنولوژی و هنری است. ما به شهید سلیمانی نیاز داریم. او یک آدم فرهنگی بود.»
انتهای پیام/
نظر شما