یک کارگردان تئاتر و از برگزیدگان هفته هنر انقلاب اسلامی درباره وضعیت هنر انقلابی گفت: به نظر میرسد در عرصه هنرمند انقلابی دچار فقر هستیم، هنرمند دلسوز باید تربیت شود و رشد کند چون با وجود فعالیتهای ارزشمند انجام شده، آن اتفاق دندانگیر ظاهرا هنوز رخ نداده است.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری به نقل از خبرگزاری ایسنا، سعید اسماعیلی در پاسخ به اینکه آیا هنر انقلاب اسلامی تا به امروز توانسته براساس شعارها و ارزشهای ترسیمشده قدم بردارد، بیان کرد: از آغاز پدیده انقلاب اسلامی تا امروز هنرانقلابی در عرصههای مختلف رخ نشان داده است اما معتقدم هنوز باید منتظر اتفاقات ویژه و چشم چشمگیر باشیم و البته نگران که آیا این اتفاقات انجام میشود یا خیر. نمیتوان فعالیتهای ارزشمندی که در این سال ها انجام شده را نادیده گرفت اما با وجود همت مسئولان و بودجه کافی، آن اتفاق دندانگیر ظاهرا هنوز رخ نداده است. البته باید بر اساس آمار صحبت کرد و من هم تا حدودی از آمار باخبرم و به همین دلیل باید تامل بیشتری بر این حوزه مغفولمانده داشته باشیم.
او درباره این که چه راهکاری برای این موضوع وجود دارد تا آن اتفاق ویژه سریعتر رخ دهد، اظهار کرد: این قصه خیلی فرمایشی نیست بلکه هنرمند دلسوز به صورت خودجوش میتواند تحولی در هنر انقلابی رقم بزند. نه این که ارگان یا نهادی به شکل سفارشی کار را پیش ببرد. اگر غیر از این باشد شرایط همان خواهد بود که امروز شاهد آن هستیم. انتظار میرود هنرمندان دلسوزانه و مشوقانه به هنر انقلاب نگاه کنند و به خلق آثار بپردازند. تا زمانی که هنرمند به معنای حقیقی در درون خود جوشش و احساس نیازی نداشته باشد اثر هنری خلق نمیشود.
این کارگردان تئاتر نبود هنرمند دلسوز و دغدغهمند را یکی از مشکلات اصلی هنر انقلابی برشمرد و افزود: به نظر میرسد در عرصه هنرمند انقلابی دچار فقر هستیم. با وجود این که مدرسه، دانشگاه و دوره های آموزشی زیادی برای علاقمندان در دسترس است اما هنرمند دلسوز باید تربیت شود و رشد کند. باید به دنبال هنرمندی بود که جوشش دارد و درد و دغدغه انقلاب را درک میکند. واقفم که دیدگاه من نظری است اما باز هم تاکید میکنم اگر هنرمند نخواهد، اثر ویژه ای خلق نمیشود.
برگزیده هفته هنر انقلابی در بخش تئاتر با ارائه تعریفی از هنر انقلابی و نقش پررنگ فرهنگ در آن ادامه داد: هر آنچه که انقلاب اسلامی به دنبال آن بوده است و با آن مفاهیم به پیروزی رسیده باید هنر انقلاب نامید. انقلاب با شاخصههایی به پیروزی رسید که همه آنها فرهنگی بود. انقلاب مفاهیمی به جامع ارائه کرد و توانست مردم را با خود همراه کند و به پیروزی برسد. هنر انقلاب باید یکی از این مضامین را پوشش دهد تا بتوان به آن هنر انقلابی گفت و در نهایت به اعتلای آن کمک کند.
اسماعیلی در واکنش به این موضوع که برگزاری هفته هنر انقلابی در حوزه هنری انقلاب اسلامی تا چه اندازه میتواند به رشد و شناخت این هنر در جامعه کمک کند، بیان داشت: از دوستان حوزه هنری تشکر میکنم که اتفاق فرخندهای را رقم زدند. ان شالله این روند برقرار باشد و متولیان با قدرت و همت کار را پیش ببرند. برگزاری چنین رویدادهایی شرط لازم است اما کافی نیست. ممکن است انگیزهای برای هنرمندان باشد اما عنصری نیست که هنرمند را قلقلک بدهد.
او در پاسخ به اینکه آیا هنر انقلابی ماموریت خود را در راستای حفظ هنر ایرانی واسلامی به درستی انجام داده است یا خیر تصریح کرد: کم و بیش این اتفاق افتاده است. در دیداری که دوستانم با رهبر انقلاب داشتند ایشان درباره هنرمندانی صحبت کرده بودند که توانستهاند پرچم هنر ایرانی و اسلامی را بالا ببرند و به رشد آن کمک کند. البته ترجیح میدهم خیلی تفکیکی در ابن باره قائل نباشیم چرا که اگر هنرمندان ایرانی بخواهند دست به خلق اثری هنری بزنند حتما بر اساس قواعد ایرانی پیش می روند.ضمن این که شما نمی توانید مفهوم اسلامی را از انقلابی جدا کنید چون اصول برپایه یک مفهوم است و آمال مشترکی در این دو حوزه وجود دارد.
سعید اسماعیلی با تاکید براین نکته که هنر انقلابی خیلی برای عرضه در حوزه بین المللی مجالی نداشته است خاطر نشان کرد: من در حوزه تخصصی خودم، تئاتر صحبت می کنم. ما تنها در دو سه سال اخیر در کشور عراق توانستیم نمایش اجرا کنیم. این اتفاق برای اولین بار است که رخ می دهد. ما نتوانستهایم این هنر را گسترش دهیم پس مشکل از ما بوده است. تجربه اجرا در بصره و بغداد برای ما ارزشمند بود. کشور عراق از نظر هنری خیلی از ایران بالاتر نیست اما آنها تصور نمیکردند سطح هنر ایرانی در حدی باشد که این طور مخاطب را جذب کند. باید برای ارائه هنر و برای دیده شدن تلاش کرد چون خلق تنها فایدهای ندارد.
انتهای پیام/
نظر شما