محمد رسول عسگری میگوید «جشنواره ملی گرافیک «دقیقه ۵۵» برای من با توجه به ماجرای شهادت غیرنظامیان در حین بازی فوتبال یک تجربه متفاوت و غمانگیز بود.»
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، محمد رسول عسگری گرافیست جوان چهارمحال و بختیاری شرکت کننده در جشنواره ملی«دقیقه55» گفت: از نوجوانی و با توجه به شناخت خانواده از استعداد و علاقه بنده به رشتههای هنری، به صورت حرفهای زیر نظر اساتید مختلف در رشته های مختلف هنرهای تجسمی از جمله نقاشی و خوشنویسی شروع به کار کردم. در مقطع متوسطه باتوجه به تجربیات و علاقه شخصی به هنرستان رفتم و در رشته گرافیک فارغالتحصیل شدم. مقطع کاردانی گرافیک را در شهرکرد به اتمام رساندم و مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد گرافیک را به ترتیب در شیراز و تهران اخذ کردم.
وی اظهار کرد: دغدغه من به عنوان یک طراح گرافیک ، باتوجه به موضوعات مختلف ، تلاش در راستای تحقق رسالتی است که در ارتباط با مخاطب شکل می گیرد. هنرمند میکوشد تا در اثر هنری خویش به ترسیم و تصویر واقعیات عینی بپردازد و از واقعیت نسخه برداری کرده و در برابر دید مخاطبان به نمایش می گذارد. در واقع رسالت هر هنرمند این است تا به بیان واقعیت بپردازد.
عسگری درباره جشنواره ملی گرافیک «دقیقه ۵۵» و حضور خود در این جشنواره گفت: جشنواره ملی گرافیک «دقیقه ۵۵» برای من با توجه به ماجرای شهادت غیرنظامیان در حین بازی فوتبال یک تجربه متفاوت و غمانگیز بود. ماجرا از این قرار است که جنگندههای نیروی هوایی عراق در تاریخ ۲۳ بهمن ۱۳۶۵ در یک زمین فوتبال در بخش چوار استان ایلام و در هنگام برگزاری مسابقه فوتبال اقدام به بمباران زمین فوتبال می کنند و منجر به کشتار غیرنظامیان می شوند. این بمباران در دقیقه ۵۵ بازی انجام شد و لحظاتی هولناک و صحنههایی دلخراش برجای گذاشت، پیکرهای خونین و پارهپاره فوتبالیستهای جوان زمین سبز فوتبال را خونین کرد. چنین جنایت جنگی در تاریخ ورزش جهان بیسابقه بوده است.
وی یاد آور شد: در پی این جنایت تعداد ۹ فوتبالیست، ۱ داور و ۵ تماشاچی که اغلب نوجوان بودند به شهادت رسیدند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا قبل از شرکت در این جشنواره در مورد این واقعه در ایلام چیزی شنیده بوده یا نه گفت: در ارتباط با آشنایی یا آگاهی شخصی از این رویداد باید بگویم که متاسفانه من نیز همانند اکثریت مردم کشورمان اطلاعات و آگاهی چندانی از این واقعه دلخراش نداشتم و علت حضور بنده و دیگر دوستان هنرمند از سراسر کشور در استان ایلام نیز همین موضوع بود.
این هنرمند جوان افزود: این جنایت و کشتار بیرحمانه پس از گذشت سال ها باید به گوش همه مردم جهان رسیده باشد اما متاسفانه این اتفاق رخ نداده بود و از همین رو رهبر انقلاب در برنامهای از مظلومیت و مسکوت ماندن این واقعه پرده برداشتند و تاکید کردند که باید با زبان هنر و استفاده از هنر هنرمندان در رشتههای مختلف ، این جنایت بیسابقه را به دنیا شناساند.
عسگری گفت: باید از مسئولین امر در استان ایلام سپاسگزار بود که با برگزاری این جشنواره ، هنرمندان نامی و طراحان عرصه گرافیک را از سراسر کشور دورهم جمع کرده و پس از جلسات توجیهی و تعریف این جنایت بی شرمانه ، فضا را در اختیار هنرمندان قراردادند تا با خلق آثاری در این رابطه در جهت معرفی این واقعه به جهانیان تلاش کنند.
عسگری افزود: برگزار کنندگان در تلاش هستند تا آثار تولید شده در این رویداد را به طرق مختلف در کشور به نمایش درآورند و همچنین در جامجهانی ۲۰۲۲ قطر این آثار در معرض دید عموم مردم جهان قرار گیرد.
این هنرمند جوان اظهار کرد: در اثری که توسط یک طراحگرافیک خلق میشود باید ارتباط با مخاطب در اولویت قرار گیرد ، مخاطب عام ممکن است از هر ملیت و نژادی باشد و هنرمند باید بتواند مفهوم اثر را به نحو صحیح به گونهای که برای همگان قابل فهم باشد عرضه کند ، از این رو طراح گرافیک می تواند با ایده ای دقیق و خلاقیتی خاص موضوع و مفهوم اثر را به صورت بینالمللی و فراتر از مرزها در اختیار مخاطب قرار دهد. غالباً در سالهای اخیر هنرمندان این عرصه توانستهاند این رسالت را به خوبی انجام داده و کمک شایانی به انتشار واقعیات ، آگاهی بخشی و اطلاع رسانی موضوعات در سطح بینالمللی داشته باشند.
عسگری درباره شکل برگزاری این جشنواره به صورت خلق اثر حضوری گفت: همیشه جشنوارههایی که به صورت حضوری و کارگاهی برگزار میشود خروجی قویتری دارند ، تعاملی که بین هنرمندان در زمان شکل گیری اثر وجود دارد نقطه قوت این موضوع محسوب می شود و افراد می توانند با مشورت و نظرخواهی ، از تجربیات یک دیگر استفاده کنند و بر ضعفهای احتمالی اثر قالب گردند…
وی در توضیح اثری که در این جشنواره خلق کرده افزود: بنده بعنوان یک طراح گرافیک، همیشه تلاش کردم تا خودِ اثر با مخاطب حرف بزند. در ارتباط با این اثر می توانم به شما پیشنهاد کنم که «پوستر» را باصدا ببینید!ببینید و گوش کنید و سپس چشمهایتان را ببندید و خودتان را جزئی از اثر و در آن شرایط هولناک تصور کنید تا به مفهوم و درک کامل برسید. قطعاً خواهید گفت که اینان (به کدامین گناه کشته شدهاند؟)
وی در صحبت های پایانی خود گفت: از مسئولین برگزارکننده «جشنواره دقیقه۵۵» حوزه هنری استان ایلام ، حوزه هنری چهارمحال و بختیاری و شما بابت این نشست و مصاحبه تشکر می کنم.امیدوارم که با انتشار این آثار در فضای مجازی و فضای رفت و آمد عمومی بتوانیم مظلومیت شهدای این واقعه دلخراش را به گوش همه مردم جهان برسانیم.امیدوارم مسئولین ارگانها و نهاد های فرهنگی و هنری در همه استانها باتوجه به نیازها ، کمبودها و ظرفیتهای موجود در راستای فرهنگسازی ، آگاهی بخشی و اطلاعرسانی موضوعات مهم پیرامون و اجتماع از ظرفیت هنر و هنرمندان استفاده کنند.
در جشنواره گرافیک «دقیقه ۵۵» که به مناسبت سی و پنجمین سالروز بمباران زمین فوتبال چوار برگزار شد ۴۰ نفر از گرافیستهای سراسر کشور حضور داشتند و به مدت سه روز در از ۲۱ تا ۲۳ بهمنماه ابعاد مختلف حادثه دلخراش بمباران زمین فوتبال «چوار» را در قالب هنر گرافیک به تصویر کشیدند.
محمد رسول عسگری متولد ۱۳۶۹ در شهرکرد است. عسگری تاکنون بیش از ۱۵ نمایشگاه انفرادی و گروهی در زمینه گرافیک از جمله در تهران، چهارمحال و بختیاری، البرز، شیراز، بوشهر، ایلام، گرگان، تبریز، اردبیل و همچنین کشورهای آمریکا ( ایالت های ایلینویز، میشیگان، کالیفرنیا ) چین، آتالانتا، ترکیه، بارسلونا، بیروت، طرابلس، حیفا، غزه و … برگزار کرده است. این هنرمند خلاق و جوان همچنین جوایز متعددی را از جشنواره های ملی و بینالمللی کسب کرده است. چاپ بیش از 30 اثر از این هنرمند استان در کتاب های مختلف تجسمی از دیگر افتخارات این هنرمند جوان است.
انتهای پیام/
نظر شما