نمایشگاه نخستین هنرواره ملی خوشنویسی «ایران دل» در بخش نستعلیق و شکسته نستعلیق در حوزه هنری استان اردبیل افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، در مراسم افتتاح نمایشگاه نخستین هنرواره ملی خوشنویسی «ایران دل» که در نگارخانه زندهیاد شهرام رضایی حوزه هنری استان اردبیل برگزار شد، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل هنر خوشنویسی را هنر ناب ایرانی برگرفته از مفاهیم و مبانی ارزشی و الهی توصیف کرد و گفت: ما باید این هنر را ارج نهاده و خوشنویسی نستعلیق را که میراث گذشتگان است، به خوبی صیانت کنیم و قبل از اینکه دیگران آن را به نام خود ثبت کنند، شایسته است به نام ایران به ثبت جهانی برسانیم.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل تصریح کرد: خط ثلث به نام کشور ترکیه به ثبت رسیده در حالی که هیچ آثاری از خط عربی در این آثار هنری دیده نمیشود که به جای آنکه کشور عراق خط ثلث را به نام خود ثبت کند، ترکیه در این زمینه پیشقدم شده و با برگزاری جشنوارهها و نمایشگاههای مختلف در کنار ابنیههای تاریخی سعی میکند خط ثلث را به اسم کشور خود ترویج و تبلیغ کند.
آیتالله عاملی هنر خطاطی را آمیختهای از سایر هنرها به ویژه انتقال مفاهیم ارزشمند توصیف کرد و افزود: شایسته است چنین نمایشگاههایی در سطح ملی در تهران برگزار شده و از پدیدآورندگان این آثار با مفاهیم عالی تجلیل شود.
وی استفاده از اشعار ناب ایرانی را در خلق خوشنویسی نستعلیق و نستعلیق شکسته یادآور شد و خاطرنشان کرد: متون ارزشمندی برای این هنرواره تعیین شده تا در قالب این بیت «همه عالم تن است و ایران دل» هنرمندان بتوانند آثار زیبایی را خلق کنند.
آیتالله عاملی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: هنر بهترین ابزار در انتقال مفاهیم تربیتی، ارزشی، دینی و اعتقادی است و نباید از شاهکارهای هنری در بستر انتقال این مفاهیم استفاده نکنیم.
وی بیان کرد: پیشنهاد برگزاری کنگره علمی شاعر معروف ایرانی نظامی گنجوی را با همکاری دانشگاه تبریز ارائه کردیم و ۲ جلد مقالات تحقیقی به کسب آثار نظامی گردآوری شده که انتظار میرود این آثار به زبانهای بینالمللی ترجمه و انتشار یابد.
نماینده ولی فقیه در استان ادامه داد: ما باید قدر سرمایههای ادبی، فرهنگی و هنری این مرز و بوم را بیش از گذشته بدانیم و نسبت به معرفی آن بر مبنای فرهنگ و مدنیت خود اقدام کنیم تا دیگران از آن به نفع خود بهرهبرداری نکنند.
وی از فعالان حوزه تربیتی به ویژه مهد کودکها و مدارس ابتدایی خواست تا از طریق آثار هنری، فیلم، انیمیشن، کارتون و سایر آثار برای نسل آینده مفاهیم ارزشی، قدسی و همچنین مبانی تربیتی را منتقل کرده و نسلهای آینده را بیشتر با این مفاهیم آشنا کنند.
امام جمعه اردبیل در پایان گفت: امیدواریم در سایر رشتهها نیز هنرمندان پای کار آمده و بتوانند زمینه خلق آثار ارزشمند را در انتقال مواریث عظیم این کشور فراهم کنند.
امیر رجبی رئیس حوزه هنری استان اردبیل نیز در این مراسم اظهار کرد: این هنرواره در یک سال اخیر و با محوریت هنر خوشنویسی فراخوان شده تا آثاری از هنرمندان سراسر کشور به دبیرخانه ارسال شود.
وی تصریح کرد: با تاکید نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل و با محوریت گرامیداشت روز همبستگی آذریهای مسلمان جهان ما سعی کردیم از هنرمندان خوشنویسی دعوت کنیم تا آثار خود را در ۲ بخش شکسته نستعلیق و نستعلیق به دبیرخانه ارسال کنند که در مجموع ۱۸۰ اثر به این دبیرخانه ارسال شده است.
رجبی گفت: از این تعداد ۷۰ اثر برای بخش نمایشگاهی انتخاب شد که امروز با حضور نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل، مدیران فرهنگی و هنرمندان شاهد افتتاح این نمایشگاه در حوزه هنری هستیم.
رئیس حوزه هنری استان اردبیل افزود: از بین آثار ارسال شده ۳ اثر در بخش نستعلیق، ۳ اثر در بخش نستعلیق شکسته و ۳ اثر ترکیبی و تلفیقی به عنوان آثار منتخب انتخاب شدند که در روز ۲۱ اسفند روز بزرگداشت نظامی گنجوی از این هنرمندان در سطح ملی تجلیل خواهد شد.
رجبی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امسال با تأکید نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل برنامههای گرامیداشت روز ۱۹ ژانویه به عنوان روز جهانی همبستگی آذریهای مسلمان جهان با تنوع خاص برگزار میشود که فردا نیز قرار است نشست تخصصی نقش هویت شیعی در همبستگی آذریهای مسلمان جهان در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار و روز چهارشنبه نیز مراسم بزرگداشت روز آذریهای مسلمان جهان با حضور فرهیختگان کشوری و استانی در سالن خطایی بقعه شیخ صفیالدین اردبیلی برگزار خواهد شد.
رئیس حوزه هنری استان اردبیل اضافه کرد: امیدواریم در قالب این نمایشگاهها در سالهای آینده بتوانیم آثار بیشتری را از هنرمندان دریافت کرده و در معرض دید قرار دهیم.
نظر شما