شهاب پیرولی هنرمند تئاتر معتقد است: وقتی که تنوعی در تولید آثار نمایشی باشد خودبهخود جذب مخاطب را در پیش خواهیم داشت.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، «سقوط»، عنوان نمایشی است که توسط حوزه هنری استان مرکزی و با همکاری ادره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن نمایش استان استان با موضوع آسیبهای اجتماعی تولید شده است. این اثر نمایشی هم اکنون در فرهنگسرای آیینه اراک در حال اجراست و تا 12 آذرماه ساعت 18 پذیرای علاقهمندان است. به بهانه اجرای این اثر با شهاب پیرولی نویسنده و کارگردان این نمایش به گفتوگو نشستهایم که در ادامه میخوانید:
از کم و کیف تولید این اثر برایمان بگویید
این نمایش با عنوان مباحث خانوادگی پرداخته شده و آسیبهایی که میتواند عدم روابط صحیح خانواده را داشته باشد مورد نقد قرار داده است. یکی از جملاتی که در این اثر نمایشی به وضوح میتوان مشاهده کرد، جمله معروف «چقدر زود دیر میشود» است که در خلال اجرای این اثر نمایشی به این جمله معروف میتوان پی برد. چون همه ما امتیازات و موارد خیلی خوبی در جمع و اطراف خود داریم که قدر آنها را نمیدانیم، وقتی آنها را از دست میدهیم فقط حسرتها را برای خود باقی میگذاریم. در این نمایش از منظر روانشانسی به این مقوله نگاه شده است و سیر داستانی این اثر به گونهای است که بعد از آنکه شخصی فرزندش را از دست میدهد، بار روانی که به آن وارد میشود به جهت کمبودهایی که نتوانسته تأمین کند، زمینهای برای عذاب وجدان آن شده است.
از سبک و سیاق این اثر توضیحی بدهید
این نمایش اثری بیکلام است و ما حدود شش ماه درگیر آن بودهایم. از تکنیکهای مختلفی همچون تئاتر اشیاء، تئاتر موزیکال و تکنیک سایه بهره بردهایم .فانتزی بودن این اثر از شاخصههای ویژه این کار این است و اولین کاری است که به صورت درام انجام میدهم و سابقه اجرای چندین اثر بیکلام را داریم. تلاش من بر این است که کلام را تا حد امکان حذف کنم و با تصویر حرف بزنم، به گونه ای که از تئاتر سنتی فاصله بگیرم و تئاتر روز دنیا را بررسی کنم.
برای تولید این اثر از چه ظرفیتهایی بهره بردهاید؟
در سبک فانتزی آثار هنرمندان جهان را به طور کامل دیدهام و در مباحثی همچون بازیگری، آثار هنرمندان شاخص جهان را بررسی کردهام و از نقاط قوت این هنرمندان استفاده کردهام.
برای تولید این اثر با خصوصیاتی که اشاره کردهاید آیا مشکلاتی هم سر راهتان بود؟
به مراتب در سبک تئاتر همچون تئاتر نوگرا با مشکلاتی مواجه هستیم، اما اصلیترین مشکل برای تولید یک اثر نمایشی فاخر مبحث مالی است، آن هم در سبک تئاتر نوگرا که در این سبک و در این اثر به مراتب طراحیهای صحنه، نور، لباس و... با امکانات سایر آثار نمایشی متفاوت داشتیم که هزینههایی بسیار سنگین باید متحمل میشدیم، تلاش کردیم تا حد امکان این موارد را فراهم کنیم، اما در کل بضاعت مالی اساسیترین مشکل ما بود. به جزء بحث مالی، امکانات سختافزاری از قبیل بلکباکس در اراک از استاندارد اجرای تئاتر نوگرا برخوردار نیست.
چقدر احساس میکنید اینگونه آثار با اقبال عمومی مواجه باشند؟
با توجه به خستگی و یکسان بودن آثار نمایشی که تاکنون اجرا میشده به مراتب از تولید آثار فانتزی و نوگرا نیز نباید غافل شد، وقتی که تنوعی در تولید آثار نمایشی باشد خودبهخود جذب مخاطب را در پیش خواهیم داشت. هرچند که اپیدمی کرونا موجب فاصله گرفتن مردم از خیلی از فعالیتها شد و در این میان تئاتر هم بینصیب نماند، اما در حال حاضر وضعیت بهتر شده و اجراهای ما با استقبال مناسبی مواجه شده است. این اثر شکل و شمایل بینالمللی دارد و از آنجا که بیکلام است اما از زبان مشترک همه دنیا برخوردار است. در همه جای دنیا قرار گرفتن حلقه در انگشت دست چپ نشانه تأهل و تعهد است. در این اثر نه زمان و نه مکان هیچ معنایی ندارند و رخدادهای این نمایش در هر زمان و مکانی میتواند روی دهد، بنابراین هر کجای دنیا باشد میتوان این اثر را اجرا کرد.
چه برنامهای برای پس از دوران اجرای عموم این اثر دارید؟
قصد ادامه دادن و ارسال این اثر به جشنوارههای مختلف را دارم. ما در این اثر سوای بحث هنری از سایر کارشناسان نیز بهره بردهایم، مشاورانی در رشتههای جامعهشناسی و روانشناسی در تولید این اثر حاضر شدند و از عقاید و نظراتشان بهرهبرداری کردیم.
پیشنهاد و راهکارهای خود جهت بهتر شدن وضعیت تئاتر اراک را بفرمایید
اگر فرهنگسازی بشود که مردم با تئاتر عجین شوند و وقتی از اوقات خود را صرف دیدن تئاتر کنند و خرید بلیط تئاتر در سبد خانوادهها قرار بگیرد، خودبهخود اتفاقات خوبی در کشور رقم خواهد خورد. با تولید یک اثر نمایشی برای چندین نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم شغل ایجاد کردهایم، آن هم بدون هزینههای سنگین که این مهم، عملی نخواهد شد مگر با همت هنرمندان و مسئولین کشور.
تئاتر را از چه سالی آغاز و تا کنون چند اثر تولید کردهاید؟
تئاتر را از سال 84 شروع کردم، هماکنون فارغالتحصیل تئاتر هستم و در مجموع در 30 اثر نمایشی در مقام کارگردان، بازیگر و سایر عوامل نمایشی حاضر شدهام.
گفتنی است، هنرمندان شهاب پیرولی، محمد ورامینی، فاطمه ایمانیفر، ریما پیرولی، مائده حیدری، فاطمه نیکبخت، فائزه گلپری، عسل رستمی بازیگران این اثر را تشکیل میدهند. همچنین هنرمندان محمدمبین سعدی به عنوان دستیار کارگردان، عابد حدودی به عنوان مشاور کارگردان، لیلا نیکبخت طراحی نور و موسیقی این اثر را عهدهدار هستند.
انتهای پیام/
نظر شما