حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه استاد و پژوهشگر فلسفه دین گفت: ویژگی بارز شهید فخریزاده، پتانسیل مدیریتی ایشان بود که همین ویژگی موجب هدف قرار گرفتن توسط دشمن تروریست شد.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، نشست مجازی بررسی ابعاد فکری و فلسفی دانشمند هستهای کشور، شهید محسن فخریزاده همزمان با هفتمین روز فقدان این دانشمند بزرگ، ۱۴ آذرماه، برگزار شد.
این نشست مجازی به همت خانه اندیشه حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کرمانشاه، سازمان فضای مجازی سراج و مرکز مطالعات اسلامی و پژوهشهای فرهنگی وابسته به انتشارات بنیان مرصوص و با هدف ارج نهادن به مقام فکری و فلسفی شهید والامقام دکتر محسن فخریزاده برگزار شد.
اگر علوم انسانی رشد کند دشمن برای هدف قرار دادن آنها اقدام خواهد کرد
اولین سخنران این نشست، حجتالاسلام دکتر عبدالحسین خسروپناه استاد و پژوهشگر فلسفه دین بود و ضمن اشاره به این مطلب که فلاسفه و دانشمندان تجربی کمتر بین فلسفه و علم پیوند برقرار میکنند، گفت: فیلسوفان در فلسفه و دانشمندان در علم توقف میکنند و کمتر افرادی مثل شهید فخریزاده این دو را به هم پیوند میدهند.
وی تصریح کرد: اگر علوم انسانی هم رشد کند دشمن برای هدف قرار دادن آنها به هر اقدام ممکن دست خواهد زد.
خسروپناه افزود: ویژگی بارز این شهید، پتانسیل مدیریتی ایشان بود که همین ویژگی موجب هدف قرار گرفتن توسط دشمن تروریست شد.
وی ضمن تأکید بر نگارش چندین تِز دکتری در خصوص موضوعاتی که این دانشمند هستهای دنبال میکرد، خاطر نشان کرد: از دیگر تلاشهای شهید فخریزاده در سالهای اخیر در زمینه علوم شناختی، ذهن مصنوعی و درمان بیماری کرونا بود که نتیجههای بزرگی را در این زمینهها به يادگار گذاشته است.
در ادامه این نشست، محمد خیاط زنجانی مدرس و پژوهشگر فلسفه در معرفی شخصیت فلسفی شهید فخریزاده گفت: دکتر فخریزاده در نوشتههایش به بررسی مسائل بنیادین به روش عقلی، به طور جدی و نظاممند میپردازد و با توجه به توجهات هدفمند شهید فخریزاده در مسائل بنیادین طبیعت به روش عقلی، میتوان وی را در ممشای فلسفی دانست.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش با اشاره به دیدگاه شهید فخریزاده در مسئله ضرورت احیاء فلسفه اسلامی بیان داشت: احیای یک علم و معرفت مبتنی بر سه اتفاق تغییر در مبانی، تغییر در روشها و تغییر در موضوعات و مسائل رقم خواهد خورد.
زنجانی ادامه داد: با بررسی اندیشههای شهید فخریزاده این نکته به دست میآید که ایشان در این احیاء به مبانی و روشهای حکمت اسلامی معتقد بوده اما اعتقاد دارد که لازم است ارتباطی دوسویه میان مسائل علوم روز و مسائل حکمت اسلامی برقرار شود و این احیاء با پرداختن به مسائل روز در حکمت و حکمت اسلامی در علوم طبیعی تحقق یافته و تحولی عظیم در دنیای علم به وجود میآید.
رضا کریمی مدرس دانشگاه دیگر سخنران این نشست مجازی بود که در خصوص یادداشتهای مندرج در وبلاگ شهید فخریزاده نکاتی را بیان کرد و گفت: اعتقاد شهید فخریزاده به زنده نبودن فلسفه اسلامی به این معنی است که باید آن را احیاء کرد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: از یادداشتهای دکتر فخریزاده در مییابیم که وی ماهیت تکنیکی علم جدید را کامل مشرِف بود.
کریمی در پایان اظهار داشت: رهبر انقلاب در پیام تسلیت بهمناسبت فقدان این دانشمند هستهای بر ضرورت پیگیری تلاش علمی و فنی این شهید در همه بخشها یادآور شدند. بی تردید تلاش علمی فقط در مسائل دفاعی و هستهای خلاصه نمیشود. مباحث فلسفی و عرفانی در باب علم و جهان هستی هم در این تلاش علمی جایگاهی ویژه دارند، که باید به این مهم پرداخت.
انتهای پیام/
نظر شما