مستند «بچههای کوچه بینش» از تولیدات حوزه هنری زنجان است که با بازسازی و مصاحبه از افرادی که شاهد واقعه تلخ بمباران مدرسه دخترانه نواب صفوی در دوم بهمنماه ۱۳۶۵ بودند، تولید شده است.
به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، همزمان با سالروز واقعه بمباران مراکز آموزشی و مسکونی سال 65 و در حاشیه مراسم صبح خاطره «مشقهای ناتمام» که با حضور مسئولین استانی، دانشآموزان، و شاهدان آن واقعه تلخ، دوم بهمنماه در محل دبیرستان مهدیه زنجان برگزار شد، از مستند «بچههای کوچه بینش» رونمایی به عمل آمد.
مستند «بچههای کوچه بینش»، فیلم مستندی است که در مدت زمان ۳۰ دقیقه به نویسندگی و کارگردانی وحید انصاری و شبنم طارمی و تهیهکنندگی حوزه هنری زنجان و با مشارکت کنگره 3535 شهید استان و بنیاد شهید و امور ایثارگران استان زنجان، در سال 99 تولید شده است.
در تولید این مستند، فیلمسازان زنجانی سعی کردهاند با انجام تحقیق و بررسی به طور دقیق و با بازسازی و مصاحبه از افرادی که شاهد واقعه تلخ بمباران مدرسه دخترانه نواب صفوی در دوم بهمنماه ۱۳۶۵بودند، به شرح ماجرا بپردازند و با بهرهمندی از زبان هنر، این واقعه تلخ را از زبان شاهدان عینی و بازماندگانش ضبط و به ثبت برساند که اثری به یادماندنی برای نسلهای آینده تولید شود.
32 سال قبل در بهمنماه سال ۶۵، سالی که سال سرنوشت جنگ نام گرفته بود، رژیم بعثی صدام، جنگ شهرها را شروع کرده بود و سهم شهر زنجان از این واقعه تلخ، ۴ نوبت بمباران مناطق غیرنظامی بود که به شهادت ۷۰ نفر منجر شد که مدرسه دخترانه نواب صفوی سابق نیز یکی از مناطق بود.
دیدار همکلاسیهای سال 65 در صبح خاطره «مشقهای ناتمام»
با همکاری و مشارکت دفتر فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری، آموزش و پرورش ناحیه دو زنجان و کنگره 3535 شهید استان؛ صبح خاطره «مشقهای ناتمام» همزمان با سالروز واقعه بمباران مدارس کوچه بینش در سال ۶۵ با حضور شاهدان آن واقعه تلخ، در دبیرستان مهدیه زنجان برگزار شد.
در صبح خاطره «مشقهای ناتمام» که با موضوع گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دانشآموز مدرسه نواب صفوی و ۲۲ بهمن کوچه بینش برگزار شد، معلمان و دانشآموزان هر دو مدرسه به بیان خاطرات غمانگیز و بغضآلود خود از دوم بهمن ماه سال ۶۵ پرداختند.
در این مراسم عصمت صدرمحمدی مدیر اسبق مدرسه نواب صفوی (میثاق) کنونی، با اشاره به اینکه بعد از شهادت، هر ملتی اهدافی را دنبال میکند که از جمله این اهداف زنده نگهداشتن یاد و خاطره شهدا است، گفت: وظیفه داریم یاد و خاطره شهدای دانشآموز را زنده نگه داریم و در بازگویی خاطرات پیشی بگیریم تا نسل امروز از تاریخ و گذشته آگاهی پیدا کنند.
وی به بازگویی خاطرات خود از روز ۲ بهمنماه سال ۱۳۶۵ اشاره کرده و افزود: مجتمع آموزشی در دو شیفت اداره میشد و در روز دوم بهمن سال ۱۳۶۵ حوالی ظهر دانشآموزان شیفت صبح راهی خانه میشدند و دانشآموزان شیفت بعدازظهر به طور پراکنده وارد مدرسه میشدند، عدهای از دانشآموزان در حیاط مدرسه و عدهای دیگر در داخل سالن مدرسه بودند که ناگهان صدای مهیبی در فضای مدرسه پیچید و هواپیمای سیاه رنگی در آسمان قابل رؤیت بود که به زمین نزدیکتر میشد و پس از چند لحظه تعدادی بمب در حیاط مدرسه و روی آزمایشگاه فرود آمد و انفجار مهیبی صورت گرفت.
وی افزود: بمبها به آزمایشگاه مدرسه اصابت کرد و آزمایشگاه به طور کامل نابود شد و متأسفانه تعدادی از دانشآموزان که در نزدیکی آزمایشگاه بودند، به شهادت رسیدند.
خوانش بخشی از خاطرات مرضیه صباغی از شاهدان این واقعه تلخ از دیگر برنامههای مراسم صبح خاطره بود که توسط الهه دوستیفرد از نویسندگان جوان استان قرائت شد و سرآغاز گردآوری و نگارش کتاب خاطرات بچههای کوچه بینش را در این برنامه رقم زد.
فرهاد تفویضی یکی دیگر از دانشآموزان سال 1365 بود که به بیان خاطراتی از بمباران کوچه بینش پرداخت.
بخش پایانی مراسم صبح خاطره «مشقهای ناتمام»، پخش بخشی از فایل صوتی شعری از سال 1365، سروده استاد ولیاله کلامی زنجانی و قرائت علیرضا بهاریان از شاهدان عینی بمباران و از دانشآموزان مدرسه ۲۲ بهمن بود.
انتهای پیام/
نظر شما