هنر انقلاب اسلامی دارای هویتی شناخته شده است که در طول چند دهه گذشته نقش بیبدیلی در موفقیتهای فرهنگی و هنری ایران در عرصههای بینالمللی داشته است.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری به نقل از روزنامه جوان؛ سیداحمد نادمی، شاعر باسابقه در آستانه برگزاری هفتمین هفته هنر انقلاب و معرفی چهره سال هنر انقلاب عنوان کرد: هنر انقلاب خود را دارای هویت و با تغییرات شکلی و محتوایی پیش از خود به دنیا معرفی کرده است.
نادمی در پاسخ به این سؤال که آیا در ۴۳ سال گذشته از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون توانستهایم به جریانسازی و ایجاد مکتب هنر انقلاب دست یابیم، گفت: قطعاً ما چنین جریانی را در همه هنرها ایجاد کردهایم و اتفاقاتی که امروزه در هنر میبینیم، نشان از حوادثی دارد که در این هنرها تغییر شکلی ایجاد کرده است. چنانچه اگر بخواهیم درباره هنرهای نمایشی و تصویری مثل سینما و تئاتر صحبت کنیم، گونه سینمای دفاع مقدس و باهویت و شناسنامهداری خلق کردهایم که بعد از انقلاب شکل گرفته است و قبل از پیروزی انقلاب سینمایی نداشتیم که برای جهانیان آشنا باشد. امروزه موفقیتهای بینالمللی ما در این حوزه به انقلاب اسلامی وابسته است، اینکه سینمای ایران در جهان با مشخصههایی شناخته میشود. اگر بخواهیم بدون تعارف و منصفانه نگاه کنیم از انقلاب اسلامی تأثیر پذیرفته است.
وی افزود: در سایر هنرها از نقاشی و موسیقی گرفته تا شعر و داستان نیز دست پری داریم. آثار تولید شده در این حوزهها هم از ماجرای انقلاب ۵۷ و سالهای دفاع مقدس متأثر بودهاند و تغییر شکلی و محتوایی یافته و خود را به عنوان هنری دارای هویت مستقل و مشخص معرفی کردهاند.
نادمی با ارائه تعریفی از هنر متعهد و مردمی عنوان کرد: این واژه میتواند سوءتفاهم ایجاد کند و از دو نگاه میتوان به آن توجه کرد؛ هنر میتواند به خودی خود تعهد داشته باشد، برای مثال اگر یک شعر تعهد داشته باشد، یعنی زیباییشناسی آن توسط شاعر مورد توجه قرار بگیرد، با اصول و معیارهای شعری جور است، اما تعهد هنری از سوی دیگر از هنر اجتماعی صحبت میکند. هنر متعهد در این معنا و مفهوم هنری است که به مسائل و دغدغههای مردم ربط دارد. وقتی درباره انقلابی مردمی صحبت میکنیم، این انقلاب بر همه نهادهای اجتماعی و از جمله هنر تأثیر میگذارد. هنر بعد از انقلاب ایران کاملاً مؤلفههای مردمی و دغدغههای اجتماعی را در خود نهفته دارد و تعریفش وابسته به این رخداد است.
لازم به یادآوری است، هفته هنر انقلاب اسلامی هر سال در ایام شهادت شهید آوینی با محوریت حوزه هنری انقلاب اسلامی و سایر دستگاههای هنری برگزار و چهره سال هنر انقلاب معرفی میشود. پیشتر، چهرههایی مثل مرتضی سرهنگی، مجید مجیدی، ابراهیم حاتمیکیا، وحید یامینپور و مسعود شجاعیطباطبایی به عنوان چهره سال هنر انقلاب انتخاب و معرفی شدند.
انتهای پیام/
نظر شما